Total i Citroën: moć partnerstva

TOTAL I CITROËN: MOĆ PARTNERSTVA

Total i Citroen

45 godina partnerstva

Dana 5. oktobra 2013, tokom događaja Reli de Frans, TOTAL i CITROËN proslavili su 45. godišnjicu partnerstva.

Oko 60 ljudi iz kompanija TOTAL i CITROËN okupili su se tog vikenda za priliku koja je takođe poslednje WRC takmičenje Sebastjena Leba.

Saradnja kompanija CITROËN i TOTAL potiče od kraja 60-ih, kada je Total počeo da razvija mazivo za DS kako bi eliminisao probleme paljenja i prljanja.

Danas je partnerstvo između dve kompanije industrijsko i globalno, i obuhvata tehnologiju, trgovinu, obuku i moto­sport.

Moto-sport

Moć partnerstva između kompanija TOTAL i CITROËN je naročito primetna u polju moto-sporta: od Relija 1969. do izvanrednog Svetskog reli šampionata 2012. – na kome su Sebastjen Leb i Danijel Elena osvojili svoju 9. titulu – a CITROËN je osvojio svoju 8. pobedu na Svetskom šampionatu proizvođača.

Oba brenda su zabeležila impresivan niz uspeha u ovoj zapanjujućoj sagi. Ti događaji su dali priliku kompaniji TOTAL da isproba svoja maziva pod ekstremnim uslovima i omogući optimalne performanse CITROËN vozila.

Prodaja i inženjerstvo

Već od prvih dana zajedničkog rada, TOTAL je doprineo uspehu kompanije CITROËN putem logističke, komercijalne i tehničke podrške. TOTAL ne proizvodi samo maziva visokih performansi već i pruža obuku o proizvodima i posebna promotivna i komunikaciona sredstva za CITROËN prodajnu mrežu.

Industrija

Od početka partnerstva 1968. godine TOTAL podržava industrijski razvoj kompanije CITROËN na pet kontinenata tako što pruža širok spektar maziva za motorna vozila, uključujući motorna ulja, masti i suspenzione tečnosti (LDS). Od 2012. godine ulje TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30 je referentno ulje za originalnu opremu koja se primenjuje u većini CITROËN vozila.

Istraživanje i razvoj

Tokom 45 godina partnerstva CITROËN i TOTAL postavili su istraživanje kao jedan od glavnih prioriteta. Još od kad su pomogli optimizaciji performansi vozila DS 1968. godine, inženjeri kompanije TOTAL neprekidno koncentrišu istraživanje na razvoj maziva visokih performansi za dizel i benzinske motore. Najnovija postignuća kompanije TOTAL u polju ulja visoke tehnologije aktivno su pomogla u smanjenju emisija CITROËN vozila.

Total i Citroen

?? ?? ?? ??