Total ekskluzivni partner kompanije Peugeot

TOTAL: EKSKLUZIVNI PARTNER KOMPANIJE PEUGEOT

Total Peugeot

VIŠE OD 20 GODINA PARTNERSTVA

Dana 9. marta 2015. PEUGEOT i TOTAL proslavili su dvadeset godina partnerstva u poznatoj Aveniji Peugeot na Jelisejskim poljima. Maksim Pika (Maxime Picat), direktor brenda Peugeot, i Filip Šarle (Philippe Charleux), direktor kompanije Total Lubricants, iskoristili su ovu priliku da se zahvale timovima obe internacionalne grupe koji su ojačavali i poboljšavali odnose od 1995.

PEUGEOT i TOTAL zajedno rade već dvadeset godina da doprinesu istraživanju, standardima, učincima i efikasnosti goriva, kao i timskom radu i zajedničkim iskustvima.

Ovo partnerstvo je aktivno u četiri glavne oblasti:

1) U polju istraživanja i razvoja:

U pogledu novih maziva za motore i menjače, Total je znatno doprineo smanjenju TCO-a (TCO: Total Cost of Ownership – Ukupan trošak vlasništva), emisija ugljen-dioksida i potrošnje goriva za više od 7%!

TOTAL i PEUGEOT otišli su još dalje 2013. kada su unapredili istraživačke programe tako što su radili na novom inovativnom projektu osmišljenom da budućim generacijama pruži mobilnost koja je i energetski efikasna (Ušteda goriva) i prijatna (Zabava i emocije). Cilj je bio osmisliti tehnološki model koji čini vožnju zaista prijatnom (od 0 do 100 km/h za osam sekundi), a ima i malu emisiju ugljen-dioksida (46 g/km). Ovaj tehnološki model, po imenu „208 HYbrid FE“, predstavio je najnovije inovacije kompanija TOTAL i PEUGEOT u pogledu goriva, maziva, povećane aerodinamike i lakšeg pogonskog sklopa. Na ovaj način, obe kompanije se posvećuju da učine da vaš motor funkcioniše što je bolje moguće i bude što bezbedniji. Korišćenjem Total maziva u svom Peugeot vozilu doprinosite performansama i produženju radnog veka motora, a istovremeno umanjujete zagađujuće emisije.

2) Pri prvom opremanju, pošto Total ima najveći udeo za PSA grupu u iznosu od 80%.

3) Postprodajne usluge, jer je Total imao gotovo 70% udela tržišta maziva u svetskoj mreži kompanije Peugeot.

4) U moto-sportu, gde je Tim PEUGEOT TOTAL imao znatan učinak u velikim postignućima na reli-kros trkama i trkama izdržljivosti

  • Od 1995. do 2005. na šampionatima Gran pri Formule 1 i Svetski reli, 206 WRC postigao je 25 pobeda, tri titule šampionata graditelja, dve titule šampionata vozača (sa Markusom Gronholmom 2000. i 2002. godine).
  • Od 2007. do 2011, tokom 24 časa Le Mana, gde su članovi tima Peugeot Total osvojili prvo i drugo mesto 2009. godine.
  • Godine 2013. Peugeot i Total udružili su se za slavni događaj Pikes Peak International Hill Climb sa Sebastjenom Lebom i svojim 208 T16 Pikes Peak.
  • Godine 2015. Tim Peugeot TOTAL učestvovao je u Dakar reliju sa automobilom 2008 PEUGEOT DKR.
  • Od 2013. TOTAL je partner tima PEUGEOT Rally Academy u Evropskom reli šampionatu (ERC) sa automobilom PEUGEOT 208 T16.

 

Nagrade PSA dobavljača za Total Lubrifiants

Tokom 10. ceremonije Nagrada PSA dobavljača održane juna 2014. PSA grupa zahvalila se 18 od 1436 dobavljača na njihovoj posvećenosti Grupi kao i na kvalitetu njihovih proizvoda i usluga. A kompanija Total Lubrifiants bila je jedan od dobitnika! Kompanija je osvojila Posebnu nagradu žirija „kao priznanje za istorijsko partnerstvo koje je počelo pre 45 godina“, prema rečima Janika Bezarda (Yannick Bézard), direktora nabavke PSA grupe. Predsednik odbora, Karlos Taveres (Carlos Tavares) naglasio je: „Veliki napori kompanije Total u razvoju maziva za uštedu goriva doprineli su smanjenju od više od 5% u vozilima tokom proteklih 10 godina.“ Obraćajući se 400 učesnika, direktor kompanije Total Lubrifiants, Filip Šarle, pohvalio je uspeh ovog dugog partnerstva kao i sposobnost dve kompanije da grade zajednički put u većem broju polja, od istraživanja i razvoja, do proizvodnje originalnih delova, postprodajnih usluga, čak i sporta.

Peugeot i Total – Novi put ka budućnosti

Saznajte kako zajedno sarađujemo

?? ?? ?? ??