Skip to content

Great Wall Motors

Great Wall Motors and Total Lubrifiants

 

Kratko predstavljanje kompanije Great Wall Motors

Great Wall Motors je nezavisni kineski proizvođač automobila u privatnom vlasništvu izlistan na berzi u Hong Kongu, i specijalizovan je za proizvodnju terenskih vozila (Haval brend), pikap vozila (Wingle brend) i sedan vozila (Voleex brend) sa prisustvom u više od 100 zemalja. U 2013 godini, GWM je ostvario prodaju od 750 000 jedinica širom sveta.

Kompanija Total Lubricants China je pokrenula posao First Fill/Service Fill (prvo punjenje/servisno punjenje) sa kompanijom GWM od 2007. godine, a napori timova za odnose sa kupcima i tehničkih timova kompanije Total Lubricants China popločali su put kompaniji GWM do statusa velikog proizvođača originalnih delova u Kini.

Gledajući napred cilj nam je da izgradimo i održavamo sveobuhvatnu stratešku saradnju sa kompanijom GWM vodeći se smernicama strategije maziva i da je pretvorimo u solidnog svetskog proizvođača originalne opreme.

Otkrijte glavne događaje u našem partnerstvu:

 • 09. septembar 2012.
  Kompanija Total Lubrifiants je potpisala okvirni međunarodni ugovor o uslugama sa kompanijom GWM, u skladu s kojim će kompanija GWM zvanično preporučiti Total maziva kao partnera na njihovim ključnim inostranim tržištima;
 • U 2012. i 2013. godini, 
  Total Lubrifiants je bio sponzor trkačkom GWM timu na Dakar reliju koji je u terenskom vozilu marke Haval osvojio sjajno 7. mesto u vozačkoj kategoriji.
 • 03. jul 2013. 
  Kompanije Total Lubrifiants i GWM potpisali su strateški sporazum o istraživanju i razvoju sa ciljem proširenja saradnje u razvoju maziva za novi model motora kompanije GWM
 • 19. septembar 2014. 
  Kompanija Total Lubrifiants primila je „Great Wall Motors nagradu za tehnološku inovaciju za 2014. godinu“ kao priznanje kompanije Great Wall Motors za doprinos tehnološkoj saradnji.
  Sa osnovnim sadržajem da demonstrira dostignuća u naučnim istraživanjima, nagradi naučne i tehnološke talente, uhvati korak sa sve bržim razvojem napredne međunarodne tehnologije i promoviše razmenu iskustava, ovaj festival nauke sadržao je sve aspekte lanca automobilske industrije. Izložbena dvorana sa površinom većom od 5 000 kvadratnih metara bila je podeljena na 15 izložbenih prostora sa 14 vrsta vozila i pet motora. Kompanija GWM je posvetila veliku pažnju brzini transformacije primene tehnologija eksponata. Čak 83 % tehnologije eksponata već se primenjuje ili je na tom putu. Takva postignuća u naučnim istraživanjima dokazala su da je kompanija GWM ostvarila veliki napredak u tehnološkim inovacijama, što je ključno za njenu industrijsku konkurentnost.
  Međutim, kompanija GWM vrlo dobro zna da se poboljšanje preduzeća ne zasniva samo na razvoju sopstvene infrastrukture, nego se pritom oslanja na veliku podršku mnogobrojnih partnera dobavljača. Kako bi nagradila izvrsnu saradnju jedinica, kompanija GWM je uspostavila pet „Nagrada za tehnološku inovaciju“ Dobitnici nagrada bili su Total, ThyssenKrupp steel, DELPHI, BorgWarner i TOX PRESSOTECHNIK GmbH & Co. KG. Kompanija TOTAL je prvi proizvođač maziva koji je primio tu nagradu. Tokom svečanosti dodele nagrada, predsednik Automobilskog inženjerskog instituta Kine, Fu Juvu, generalni sekretar Udruženja automobilske industrije Kine, Dong Jangi i direktor Tehnološke galerije provincije Hebei, Vang Zhixin, uručili su nagrade dobitnicima. Bitni rukovodioci kompanije GWM su istakli da je spajanje s kompanijom Total donelo svežu krv u GWM.
 • 05. maj 2015. 
  Kompanije Great Wall Motors i Total Lubricants produžile su ugovor o strateškom partnerstvu na dodatne tri godine u Baodingu (Kina). Total Lubricants ostaje preporučeni partner kompanije Great Wall Motors pri prodaji maziva širom inostranih i postprodajnih mreža kompanije GWM

Plodonosno tehničko partnerstvo:

Organizovane su brojne razmene između kompanija Great Wall Motors i Total Lubrifiants:

 • Od avgusta 2013. godine, Istraživački centar Solaize (CRES) osposobljavao je tri automobilska inženjera kompanije GWM u području tehnologije kompanije Total u njenim laboratorijima. „Oduševile su nas napredne mogućnosti kompanije Total u razvoju maziva i optimizaciji rada motora”, prokomentarisao je M. Luo, inženjer kompanije GWM.
 • U  septembru 2013. tehničari iz CRES-a su poslati u tehnički centar kompanije GWM u Kini kako bi postavili D-Lube - alat za kontrolu kvaliteta proizvodne linije dizajniran za praćenje razređivanja maziva u stvarnom vremenu tokom testiranja motora. Do sada se čekalo od pet do sedam dana na rezultate. Uz D-Lube je potrebno samo sat vremena! Ovaj pristup je nastavljen i ove godine. Februara, stručnjaci iz CRES-a i kompanije Total Lubrifiants su u kompanij GWM organizovali radionicu za tehničku razmenu za 60 tehničara i inženjera. Tada su održana dva okrugla stola u aprilu i junu u Solaizeu i Baodingu (Kina) u cilju obuke GWM eksperata za korišćenje uređaja C-Lube, projektovanog da meri potrošnju lubrikanata kod motora, i da im se pruži pomoć u instalaciji, tako da mogu da razviju program optimizacije motora.

Sve ove prilike osmišljene su da omoguće stručnjacima u oblasti automobilske industrije obe kompanije da nauče da rade zajedno i obavezno da utvrde standardne specifikacije za maziva za GWM motore. Ove inicijative su profitabilne i u komercijalnom smislu: obim prodatih proizvoda kompanije Total Lubrifiants povećao se za 21%u prvom kvartalu 2014. godine. Odličan početak!

Saznajte više o TOTAL mazivima koje je odobrio Greatwall