Skip to content

Peugeot i Total, partneri za model 208 hybrid fe

Frankfurtski Međunarodni sajam automobila je 10. septembra otvorio svoja vrata i otkrio novi Peugeot 208 HYbrid FE.

Za Total i Peugeot je misija ispunjena!

Za manje od 15 meseci, TOTAL i Peugeot su ispunili i prevazišli prvobitno zadate ciljeve koji su bili pred prototipom, a to su: emisija CO2 od 46g/km i postizanje brzine od 0 do 100km/h za samo 8 sekundi.

Tokom otvaranja konferencije za štampu, gospodin Piko, generalni direktor Peugeot brenda, je objavio konačne rezultate projekta 208 HYbrid FE koje je potvrdio UTAC: „46g CO2 i 1,9 litara na 100km! Ovaj projekat, sproveden u bliskoj saradnji sa kompanijom TOTAL, pokazuje da je moguće dostići 2l na 100km“.

Kako prenosi Džejms Foksal iz Telegrafa, performanse automobila Peugeot 208 Hybrid FE su „zadivljujuće“.

U nastavku, pogledajte slike automobila koji se trenutno predstavlja u Frankfurtu.

Peugeot 208 hybrid fe

 

Istorija projekta:

Marta 2013. godine, u Ženevi, u Švajcarskoj, na manifestaciji 2013 Motor Show je otkriven i lansiran novi prototip.

Avgusta 2013. godine, projekat je završen i Peugeot i Total timovi, koji su mesecima radili na stvaranju ovog prototipa, mogli su s pravom da budu ponosni.

Ove dve kompanije su kombinovale svoje inovativne kapacitete u revolucionarnom projektu: 208 HYbrid FE (Fuel Economy and Fun&Efficient). Glavni zadaci ovog automobila su bili: smanjena emisija CO2 (46g Co2/km) i učinkovitost brzine (za samo 8s od 0 do 100km/h).

Do sada su postojala vozila niske potrošnje i vozila visokih performansi. Po prvi put, ova dva kvaliteta kombinovana su u istom vozilu.

Razvoj novog ulja

Rad na reologiji i smanjenju trenja nam je omogućio da pomoću novog ulja 0W-12 postignemo uštedu goriva za 2% više u odnosu na prethodni standard ulja 0W-20. U zavisnosti od tipa motora, to znači uštedu od 5% u odnosu na ulje 10W-40. Radi većeg smanjenja našeg uticaja na svetski nivo CO2, ovo ulje je razvijeno na bazi biosirovina.

Peugeot 208 hybrid fe