Skip to content

Total: ekskluzivni partner kompanije Peugeot

Total quartz za Peugeot

 

20 GODINA PARTNERSTVA

PEUGEOT i TOTAL su 09. marta 2015. u poznatoj Peugeot aveniji na Jelisejskim poljima proslavili dvadesetogodišnje partnerstvo. Maksim Pika, direktor marke Peugeot, i Filip Šarle, direktor kompanije Total Lubricants, su iskoristili ovu priliku da izraze zahvalnaost timovima obe internacionalne grupe koji su ojačavali i unapređivali odnos kompanija još od 1995.

PEUGEOT i TOTAL zajedno rade već dvadeset godina kako bi doprineli istraživanju, standardima, performansama i efikasnosti goriva, kao i zajedničkom radu i iskustvu.

 

Total peugeot

 

Ovo partnerstvo je zastupljeno u četiri glavne oblasti:

1/ U istraživanju i razvoju:

Kada su u pitanju nova motorna ulja i menjači, Total je značajno doprineo smanjenju TCO (TCO: Total Cost of Ownership/ukupni troškovi posedovanja), emisije CO2 i potrošnje goriva za više od 7%!

TOTAL i PEUGEOT su otišli još dalje 2013. godine kada su proširili istraživačke programe radeći na novom inovativnom projektu, osmišljenom da budućim generacijama pruži pokretljivost koja je u isto vreme energetski efikasna (Fuel Economy) i prijatna (Fun & Emotion). Cilj je bio da se napravi prototip koji vožnju čini zaista prijatnom (za 8 sekundi od 0 do 100 km/h) i koja ima nizak nivo emisije CO2 (46g/km). Ovaj prototip, nazvan „208 HYbrid FE“, sadržao je poslednje inovacije Peugeot modela i Total maziva poslednje inovacije u pogledu goriva, maziva, povećane aerodinamike i lakšeg pogona. Na taj način, obe kompanije su se posvetile tome da vaš motor postigne najveći učinak uz optimizovanje njegove zaštite. Korišćenjem Total maziva u vašem Peugeot vozilu doprinosite produžetku veka trajanja vašeg motora i povećanju njegovih performansi dok smanjujete emisiju štetnih gasova.

2/ Pri prvom opremanju, pošto Total ima najveći udeo za grupu PSA u iznosu od 80%.

3/ U postprodajnim uslugama, Total je imao imao gotovo 70% udela u tržištu maziva u svetskoj mreži kompanije Peugeot.

4/ U moto-sportovima, gde je PEUGEOT TOTAL tim postigao značajne uspehe u reli-kros i trkama izdržljivosti:

  • Od 1995. do 2005. godine na F1 Grand Prix i Svetskim reli šampionatima (WRC), na 206 WRC šampionatu je odneo 25 pobeda, tri konstruktorske šampionske titule i 2 vozačke šampionske titule (sa Markusom Gronholmom 2000. i 2002. godine).
  • Od 2007. do 2011. godine, tokom 24 časa La Mana, gde su članovi Peugeot Total tima osvojili prvo i drugo mesto 2009. godine.
  • U 2013. godini, Peugeot i Total su se udružili za čuveni Pikes Peak International Hill Climb (SAD) sa Sebastianom Lebom i svojim 208 T16 Pikes Peak.
  • U 2015. je Peugeot TOTAL tim sa automobilom 2008 PEUGEOT DKR nastupio na Dakar reliju
  • Od 2013. godine, TOTAL je u partner PEUGEOT Rally Academy tima na Evropskom reli šampionatu (ERC) sa automobilom PEUGEOT 208 T16

Nagrade PSA dobavljača za Total Lubrifiants

Tokom 10. ceremonije Nagrada PSA dobavljača održane juna 2014. PSA grupa zahvalila se 18 od 1436 dobavljača na njihovoj posvećenosti Grupi kao i na kvalitetu njihovih proizvoda i usluga. A kompanija Total Lubrifiants bila je jedan od dobitnika! Kompanija je dobila posebnu nagradu žirija „u znak priznanja istorijskog partnerstva koje je počelo pre 45 godina“, prema rečima Janika Bezara, direktora nabavke grupe PSA. Predsednik Upravnog odbora, Karlos Tavares, je naglasio da su „značajni napori kompanije Total u razvijanju maziva za povećanje ekonomičnosti goriva, tokom poslednjih deset godina doprineli smanjenju potrošnje goriva kod automobila više od 5%.“ Direktor Total Lubrifiants, Filip Šarlo je u govoru pred 400 učesnika ceremonije pohvalio uspeh ovog partnerstva, kao i sposobnost ove dve kompanije da krenu zajedničkim putem kroz mnogobrojne oblasti, od istraživanja i razvoja do proizvodnje originalnih delova, postprodajnih usluga i čak i sporta.

Peugeot i Total - Drugi put u budućnost

Otkrijte kako mi radimo ruku pod ruku