Skip to content

Total i Citroën: Moć Partnerstva

Total i Citroen

 

45 godina partnerstva

Dana 05. oktobra, tokom trke Reli de Frans, TOTAL i Citroën su proslavili 45. godišnjicu partnerstva.

Oko 60 ljudi iz kompanija TOTAL i Citroën se okupilo na tom događaju koji je ujedno bio i poslednja trka na Svetskom reli šampionatu za Sebastijana Leba.

Saradnja kompanija Citroen i Total datira još s kraja šezdesetih, kada je Total počeo da razvija mazivo za DS koje bi eliminisalo problem paljenja i zapušenja.

Danas, saradnja ove dve kompanije je industrijska i svetska, a obuhvata tehnologiju, trgovinu, obuku i moto sportove.

Moto-sportovi

Snaga partnerstva između kompanija TOTAL i CITROËN se posebno ogleda na polju moto sportova: od Relija 1969. godine do izvanrednog Svetskog reli šampionata 2012 - na kojem su Sebastijan Leb i Daniel Elena osvojili svoju devetu titulu - a Citroen odneo osmu pobedu na Svetskom šampionatu proizvođača.

Obe marke su osvojile impresivan niz uspeha u ovoj zadivljujućoj sagi. Ovi događaju su omogućili kompaniji TOTAL da testira svoja maziva pod ekstremnim uslovima i obezbedi optimalne performanse CITROËN vozilima.

Prodaja i inženjering

Već nakon prvog dana zajedničkog rada, TOTAL je doprineo uspehu kompanije CITROËN svojom logističkom, komercijalnom i tehničkom podrškom. TOTAL ne samo da proizvodi maziva visokih performansi, nego i obezbeđuje obuku u plasiranju proizvoda i posebna sredstva za promociju i komunikaciju za Citroën prodajnu mrežu.

Industrija

Od početka partnerstva 1968. godine, TOTAL je podržao industrijski razvoj kompanije CITROËN na pet kontinenata obezbeđujući auto-maziva, uključujući motorna ulja, masti tečnosti za hidraulične sisteme (LDS). Od 2012. godine, TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30 ulje je preporučeno ulje za originalnu opremu korišćenu u većini CITROËN automobila.

Istraživanje i razvoj

Tokom 45 godina partnerstva CITROËN i TOTAL postavili su istraživanje kao jedan od glavnih prioriteta. Još od kad su pomogli optimizaciji performansi vozila DS 1968. godine, inženjeri kompanije TOTAL neprekidno koncentrišu istraživanje na razvoj maziva visokih performansi za dizel i benzinske motore. Najnovija postignuća kompanije TOTAL u polju ulja visoke tehnologije aktivno su pomogla u smanjenju emisija CITROËN vozila.