20/09/2017 News

Pobednički krug za Moncu - utisci sa tribina

Pobednički krug za Moncu

Proleće 2017. obeležila je uzbudljiva kapmanja “TOTAL formula” koja je ove godine održana u Beogradu, Nišu i Subotici. Svi zainteresovani imali su priliku da dokažu svoje veštine u virtuelnoj vožnji formule i dobro se zabave na našem štandu. Najbrži učesnik, Stefan Smiljković, ostvario je fenomenalan rezultat i kao nagradu osvojio put za dve osobe u Moncu na trku za Veliku nagradu Italije. Stefan je po povratku iz Monce podelio sa nama utiske:

Jaka kiša i niska temperatura su idealan recept da nekom pokvare subotnji dan, još ako iza sebe imate put od 15 sati, nema sumnje da je jako teško održati pozitivnu atmosferu. Svaka “muka” nestaje kao rukom odnesena kada prvo čujete, a vrlo brzo i vidite kako izgleda i kako se ponaša prava Formula 1. Nismo dugo uživali jer su zbog jake kiše kvalifikacije odložene, te smo otišli u hotel nadajući se lepšem vremenu sutra. Atmosfera se podgrejala iste večeri u obližnjem baru sa ostalim ljubiteljima koji su sa nama krenuli na put.

total formula

 

Dan trke počinje bez ijednog oblaka. Idealno. Reke ljudi se kilometrima slivaju ka ulazima na trkalište. Svaki drugi posetilac nosi na sebi nešto crveno sa znakom Ferarija, što vrlo jasno pokazuje na čijem smo terenu. Kako prilazimo tunelu koji prolazi ispod startno-ciljnog pravca, u tom trenutku startuje Formula 2 i taj zvuk koji se prolama kroz drveće je nesto najlepše i najstrašnije sto sam ikada čuo. Tako nešto se ne može opisati rečima niti preneti video snimkom, za tako nešto morate stajatu tu. Tribine se polako popunjavaju dok počinje Porše superkup posle kojeg sledi glavni događaj dana. Dosta guranja, udaranja ali i kvalitetnog trkanja u Porše kupu su nas već prilično zadovoljili i sama pomisao da tek sledi ono najbolje učinila je da vreme i mesto na kome se nalazimo ne bismo menjali ni za šta. Trka je počela, svi su na nogama, svi navijaju, zvuk formule se odbija o tribine i rasipa po nama, pažljivo prolaze prvu krivinu, Ferarijevi junaci napreduju, publika je oduševljena i mi smo deo tog spektakla.

total formula

 

U mirnijem delu trke već obraćamo pažnju na detalje, koliko Mercedes ima superiornu formulu u odnosu na ostale kada Hamilton može da “ladi” formulu, što se jasno vidi prilikom kočenja i promena brzina naniže, kako sa brzine od preko 300 km/h formula ukoči na brzinu od 50 km/h za 110 m uz vrlo vidljivo sijanje diskova, kako Meklarenova formula radi znatno lošije od ostalih još od samog starta, kako metar kasnijeg kočenja rezultuje proširivanjem krivine a samim tim i gubitkom idealne putanje, što moze vozača skupo koštati. Kako se pred nama odvija neprekidan proces vrhunca tehnologije kočenja, ležanja i ubrzanja…

Zaista nam je veliko zadovoljstvo što smo bili deo cele te priče, definitivno nešto što bi svako trebalo da doda na svoju listu. Hvala TOTAL-u i SmartPoint agenciji što su nam obezbedili ovako divan poklon i pokazali nam kako izgleda svet trka van malih ekrana zbog čega ćemo definitivno posetiti još trka u budućnosti.

Elf i Total

 

U ovom videu možete pogledati delić atmosfere sa našeg štanda, kao i uzbuđenje na licima učesnika:

https://www.youtube.com/watch?v=eWa9qV5KH7s

TOTAL se zahvaljuje svima koji su učestvovali na fenomenalnom druženju! Nadamo se ponovnom susretu sa Vama u nekoj od novih avantura!