Na putu za bezbednost dece u saobraćaju

Projekat društvene odgovornosti u osnovnim školama na teritoriji beogradske opštine Palilula

NA PUTU ZA BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU

 

Deca školskog uzrasta su jedna od najranjivijih kategorija kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju. Upravo iz tog razloga je edukacija dece mlađeg školskog uzrasta koja su najviše izloževa takvim opasnostima u čitavom svetu, pa i u Srbiji, jedan o prioriteta Total Grupe. U saradnji sa stručnjacima iz oblasti obrazovanja i bezbednosti u saobraćaju, Total je 2012. godine razvio globalni projekat Na putu za bezbednost koji ima za cilj da na zabavan način i uz jaku vizuelnu poruku podigne svest o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju.

NA PUTU ZA BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU

 

Ove godine taj projekat se po prvi put realizuje i u Srbiji uz podršku gradske opštine Palilula i odobrenje Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu u kome učestvuje 17 osnovnih škola sa teritorije beogradske opštine Palilula. Kroz vizuelnu demonstraciju, kartice-pitalice, interakciju sa kostimiranimm robotom - maskotom kompanije Total i zabavno-edukativnu tablet igru “Na putu za bezbednost”, specijalno razvijenu za potrebe ovog projekta, učenici prvog i drugog razreda imaju priliku da na zanimljiv način prilagođen njihovom uzrastu savladaju i usvoje osnovna pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju kao što je prelazak ulice uz pravilno raspoznavanje osnovne saobraćajne signalizacije, izbegavanje kretanja na biciklističkoj stazi i prolaženja između parkiranih automobila, biranje mesta za igru van zone saobraćaja i slično.

NA PUTU ZA BEZBEDNOST DECE U SAOBRAĆAJU

 

Pozivamo roditelje iz cele Srbije da zajedno sa svojim mališanima odigraju igru “Na putu za bezbednost” koja je dostupna na našem sajtu i podele sa nama utiske.

*Za kretanje robota ukoso, potrebno je istovremeno pritisnuti taster sa strelicom na gore i taster sa strelicom na levo, odnosno na desno na Vašoj tastaturi.

Ukoliko imate problem da pokrenete igru "Na putu za bezbednost" molimo Vas da kliknete ovde.